Joulukuu 2007
Ernst & Young Oy

ERNST & YOUNG OY PALVELEE OULUSSA

Taloushallinnon asiantuntijapalvelujen kysyntä kasvaa monimutkaistuvan lainsäädännön myötä

Liikkeenjohdon ja taloushallinnon asiantuntijayritys Ernst & Young Oy on toiminut Oulussa vuodesta 1989 lähtien. Viime vuosina sen toiminta on ollut vahvassa kasvussa. Yritys toimii OTC Oulu Trade Centerissä osoitteessa Uusikatu 53.

Ernst & Youngin Oulun aluetoimiston johtajana toimii KHT Jari Karppinen. Toimiston vetovastuu siirtyi Karppiselle KHT Rauno Sipilältä Ernst & Youngin rotaatioperiaatteen mukaisesti pari vuotta sitten. Oulussa ja Ylivieskan toimistossa palvelee asiakkaita yhteensä 24 henkilöä. Paikallisesti tarjotaan perinteisten tilintarkastus- ja neuvontapalvelujen lisäksi välittömän ja välillisen verotuksen asiantuntijapalveluja, liikejuridiikan palveluja sekä ulkomaankomennusten hallinnointipalveluja. Toimintaa on hiljalleen laajennettu asiakkaiden tarpeiden mukaan ja laajentuneesta tarjonnasta on saatu erittäin myönteistä palautetta.

Asiakkaat

Ernst & Youngin asiakkaina on mm. Oulun seudun listattuja yhtiöitä, joita palvellakseen yritys on viime vuosina erityisesti panostanut asiantuntijoidensa IFRS- eli kansainvälisten laskentastandardien osaamiseen. Valtaosa asiakaskunnasta on kuitenkin yrittäjävetoisia tai perheomisteisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Karppisen mielestä asiantuntijan rooli on tukea yrityksiä muutostilanteissa, joita ne kohtaavat sekä lainsäädäntötyyppisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta että tilanteissa, jotka ovat lähtöisin yrityksestä itsestään. Tyypillisiä esimerkkejä jälkimmäisistä ovat mm. sukupolvenvaihdos, muu yritysjärjestely tai kansainvälistyminen. Asiantuntijaa käyttämällä yritys voi välttää myöhemmin kalliiksikin osoittautuvia virheitä tai saada aikaan suoranaisia säästöjä. Taloushallinnon eri osa-alueet monimutkaistuvat jatkuvasti: pienten yritysten mahdollisuudet olla ajan tasalla alati kehittyvästä lainsäädännöstä ovat rajalliset. Yritysten tarve kääntyä Ernst & Youngin kaltaisten erikoisosaajien puoleen ei tulevaisuudessakaan vähene.

Laaja verkosto Pohjois-Suomessa

Ernst & Young Oy on suomalaisten, yrityksessä työskentelevien asiantuntijoiden omistama yhtiö. Se kuuluu maailmanlaajuisesti toimivaan liikkeenjohdon ja taloushallinnon asiantuntijaorganisaatioon, Ernst & Youngiin. Laaja verkosto takaa Suomen rajojen ulkopuolella toimiville ja toimintaansa aloittaville asiakkaille luotettavan palvelun tutun suomalaisen yhteyshenkilön välityksellä. Maailmanlaajuisesti Ernst & Youngin palveluksessa on 114 500 asiantuntijaa yli 140 maassa kautta maailman.

Suomessa Ernst & Youngilla on henkilöstöä yli 500 ja toimipisteet 24 paikkakunnalla. Asiakkaat vaihtelevat pienistä, kotimarkkinoilla toimivista yrityksistä ja yhteisöistä monikansallisiin suuryrityksiin. Asiantuntijapalveluihin kuuluvat: tilintarkastuspalvelut, veropalvelut, lakipalvelut, yritysjärjestelyt sekä liikkeenjohdon neuvontapalvelut.

Rovaniemellä Ernst & Youngin toiminta käynnistyi syksyllä 1985, kun yhtiön toimintaa Pohjois-Suomessa aktiivisesti kehittänyt KHT Rauno Sipilä perusti sinne toimipisteen. Nykyisin KHT Ari Tauriaisen johtama Rovaniemen konttori on vuosien kuluessa laajentunut kahdeksan henkilön talo-ushallinnon asiantuntijayksiköksi, joka on tilintarkastusalan vahvin yksikkö Lapissa. Lapin läänin viidestä KHT-tilintarkastajasta Ernst & Youngin palveluksessa on kolme. Tilintarkastuksen lisäksi alueen yrityksiä palvelevat paikallisesti vero-oikeuden asiantuntijat. KHT Eero Huusko puolestaan on Ernst & Youngin Kajaanin toimiston johtaja.

Lisätiedot: Maria Korkala puh. 050 353 7261 maria.korkala@fi.ey.com, www.ey.com/fi

Kuvagalleria »

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje