Lokakuu 2007
Kanteleen Voima Oy kauppakamarin 900. jäsen

Haapavedellä turpeella toimiva lauhdevoimalaitos Kanteleen Voima Oy on Oulun kauppakamarin 900. jäsen. Tänä vuonna jäsenmäärä on kasvanut reippaasti. ”Meille kauppakamari on tärkeä sekä koulutuksen tarjoajana että taloudellisten etujemme puolustajana laajemminkin”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Antti Vilkuna.

Vilkuna toteaa, että yritys käyttää kauppakamarin palveluita monipuolisesti. Hän arvostaa kauppakamarin koulutustarjontaa erityisesti kirjanpitoon ja verotukseen liittyen. Kauppakamarilla on käytettävissään ajanmukaisin tieto.

Kanteleen Voima Oy:n toimitusjohtaja Antti Vilkuna on tyytyväinen Oulun kauppakamarin toimintaan.

Kauppakamarin rooli alueen yritystoiminnan etujen ajajana on merkittävä. ”Henkilökohtaisesti toivon, että Pohjois-Pohjanmaalle tärkeä turve olisi kauppakamarilla edistettävien asioiden joukossa jatkossakin, koska suot ovat meille merkittävä mahdollisuus energianlähteenä”, hän sanoo. Vilkunan mukaan uhkana on edelleen, että turpeen asema polttoaineena heikkenee. Jotta näin ei kävisi, tarvitaan myös kauppakamaria ajamaan turvetuotannon asiaa. Turvetuotanto työllistää Pohjois-Pohjanmaalla kymmeniä ellei satoja pienyrityksia ja niiden kautta jopa tuhansia ihmisiä.

Kanteleen Voima Oy omistaa Haapaveden lauhdevoimalaitoksen, joka käyttää turvetta polttoaineenaan. Haapaveden lauhdevoimalaitos on rakennettu 1989. Se tuottaa maksimissaan 154 MW teholla sähköä n. 1,2 TWh vuodessa. Voimalaitoksen henkilökuntaan kuuluu n. 50 työntekijää.

Kanteleen Voima Oy:n omistajina ovat Katternö ryhmä, Kaakon Energia Oy, SPS Tuotanto Oy, Etelä-Suomen Voima Oy, Tammisaaren Energia, Valkeakosken Energia Oy ja Ålands Elandeslag. Näiden omistajayhtiöiden takaa löytyy 26 suomalaista energiayhtiötä sekä yli puoli miljonaa kuluttajaa. Fortum möi voimalaitoksen . uusille omistajilleen viime vuoden lopussa osana kilpailuviraston määräämiä toimia EON Finlandin (Espoon Sähkön) kaupan jälkeen. Kantele on omistajilleen sähkömarkkinainstrumentti, tällä laitoksella omistajat saavat markkinavakuuden sähkönhankinnalleen, Vilkuna tiivistää yhtiön toiminnan luonnetta. Lauhdevoimalaitos on ollut käytössä viime vuosina sähkön hyvän hinnan vuoksi.

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje