Lokakuu 2007
Yritysten täsmäisku Kronstadtiin

Oulun ja Pohjois-Karjalan kauppakamareiden käynnistämä Euregio Karelia –naapuruusohjelmaan kuuluva hanke ”Interprise Murmansk-Pietari” on edennyt puoliväliin. Hankkeen tavoitteena on edistää rakennus-, metalli-, energia-, ympäristö- ja kuljetusalan yritysten liiketoimintamahdollisuuk-sia ja partnereiden hakemista Luoteis-Venäjältä.

Hanke koostuu kahdesta neuvottelutilaisuudesta, joista ensimmäinen pidettiin Kronstadtissa (Leningradin alue) 13.9.2007. Toinen pidetään Murmanskissa 23.11.2007. Näissä neuvottelutilaisuuksissa suomalaisten ja venäläisten yritysten edustajilla on mahdollisuus kahdenkeskisiin tapaamisiin useiden heitä kiinnostavien yritysten kanssa saman päivän aikana. Yrityksistä etukäteen tehtyjen profiilikorttien perusteella valitaan toisilleen sopivat neuvottelukumppanit. Yhteistyökumppaneina toimivat Venäjällä Karjalan tasavallan kauppa- ja teollisuuskamari, Kronstadtin kauppa- ja teollisuuskamari Pietarin alueelta ja Pohjoinen kauppa- ja teollisuuskamari Murmanskista. Suomessa käytännön järjestelyistä huolehtii Ecofoster Oy.

Kronstadtin tilaisuuteen osallistui neljä pohjoiskarjalaista ja neljä Oulun alueen yritystä, sekä yksi yritys Tampereen seudulta. Venäläisiä yrityksiä oli kymmenen. Yrittäjien antaman palautteen mukaan tilaisuus oli onnistunut ja nämä alustavat neuvottelut johtavat tarkempiin neuvotteluihin useissa tapauksissa vielä tämän vuoden aikana. Muutamat yritykset arvioivat yhteistyön pääsevän alkuun ensi vuoden puolella.

Lisätietoja:

Jaakko Okkonen
Toimitusjohtaja
Oulun kauppakamari
Puh. 010 821 8805
jaakko.okkonen@chamber.fi
Susa Tammela
Projektisihteeri
Oulun kauppakamari
Puh. 010 821 8803
susa.tammela@chamber.fi

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje