Huhtikuu 2008
Jyväskylän yliopistolle Yrittäjyystekopalkinto

Keski- ja Pohjois-Suomen kauppakamarit ja alueen korkeakoulut ovat myöntäneet 29.4. 2008 Yrittäjyystekopalkinnon Jyväskylän yliopistolle. "Yrittäjyysteossamme on kyse tutkijoiden, opiskelijoiden ja yri­tyskumppaneiden yhteistyöstä, osaamissijoittamisesta", yliopistoon viideksi vuodeksi kasvuyritystoiminnan professoriksi kutsuttu Marko Seppä totesi.

Yritysraadissa voittajaehdokasta olivat valitsemassa teollisuusneuvos Antero Ikäheimo, konsernijohtaja Erkki Hanhirova, toimitusjohtaja Pasi Pentikäinen, toimitusjohtaja Johanna Koskelainen, hallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen, toimitusjohtaja Juha Tanskanen, toimitusjohtaja Veli-Matti Nopanen, teollisuusneuvos Harri Niemelä, toimitusjohtaja Lasse Koski, teollisuusneuvos Jorma Nokkala ja toimitusjohtaja Risto Harvia.

Jyvaskylän yliopistossa 2006 alkaneen tenologialiiketoiminnan sivuainekokonaisuuden tavoitteena on tarjota "liiketoimintaosaamisen lyhyt oppimäärä" informaatioteknologian, luonnontieteellisen alan ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan pääaineopiskelijoille sekä hyvinvointiteknologian opiskelijoille.

Ensi syksynä alkavalla palveluliiketoiminnan sivuainekokonaisuudella puolestaan vahvistetaan humanistisen, yhteiskuntatieteellisen, kasvatustieteellisen ja liikunnan yhteiskuntatieteellisen alan opiskelijoiden liiketoiminnallista osaamista.

"Olennaista on, etta yhdistämme eri tieteenaloja", sanoi taidehistorian professori Heikki Hanka Jyväskylän ylipistosta.

Ammattlkorkeakoulujen yhteisen, pari vuotta sitten laaditun strategian mukaan joka seitsemäs ammattikorkeakoulusta valmistunut aloittaa yrittajäuran kymmenessä vuodessa valmistumisestaan.

"Yrittäjyysfoorumi on osoitus siitä, etta täällä osataan verkostoitua", opetusneuvos Jussi Pihkala opetusministeriöstä totesi.

Yrittäjyysfoorumin taustaa

Korkeakoulujen Yrittäjyysfoorumi on 13 korkeakoulun yhteistyökonsortio viiden eri kauppakamarin alueella.

Yrittäjyysfoorumia hallinnoi ja koordinoi kauppakamarien muodostama allianssi yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Yrittäjyysfoorumin tavoitteena on lisätä yrittäjyyttä mukana olevien korkeakoulujen toimintatavoissa. Siis tavoitellaan enemmän kuin kirjauksia strategioissa, kursseissa, hautomomahdollisuuksissa. Tarkoituksena on saada aikaan aktiivisuutta korkeakoulujohdon, opettajien ja sitä kautta opiskelijoiden yrittäjyysasenteissa ja oppilaitoksen ilmapiirissä. Yrittäjyysfoorumi on jatkuva toimintaprosessi, ja tavoitteena on myöntää palkinto vuosittain.

Vastuutahoina omistajayrittäjät

Yrittäjyysfoorumin toiminnan kehittämisestä vastaa korkeakoulujen (rehtorien) valitsemat yrittäjyysyhteyshenkilöt sekä kauppakamarien ja EK:n nimeämät yrityselämän edustajat yhdessä eli omistajayrittäjistä koostuva yrittäjyystekoraati.

Yrittäjyysfoorumin toimintaa ovat 1) uusien yrittäjyystoimintatapojen käyttöönotto korkeakouluissa, 2) korkeakouluverkoston sisäinen yrittäjyyden koulutusohjelma, 3) toiminnan vakiinnuttaminen ja palkitsemisprosessi, 4) arviointimittariston rakentaminen ja käyttö vuosittain jaettavassa korkeakoulujen ”Yrittäjyysteossa”, joka valitaan ja julkistetaan huhtikuussa järjestettävässä Yrittäjyysfoorumi-tapahtumassa, 5) tulosten hyödyntäminen valtakunnallisesti.

Seuraavat kauppakamarit ovat mukana

Lapin kauppakamari
Oulun kauppakamari (hankevastaava)
Keski-Suomen kauppakamari
Pohjanmaan kauppakamari
(Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, mukaan v.2009)

Seuraavat korkeakoulut ovat mukana

Rovaniemen ammattikorkeakoulu
Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu
Oulun yliopisto
Lapin yliopisto
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu
Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, mukaan v.2009)

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje