Huhtikuu 2008
Stipendikesätöitä matikkalinjan lukiolaisille

Oulun kauppakamarin teollisuusvaliokunta ja matemaattis-luonnontieteellisten opettajien järjestö, MAOL-Oulun seutu ry, ovat jo 10 vuonna peräkkäin järjestäneet teollisuuden kesätyöpaikkastipendit matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa hyvin menestyneille 16 vuotta täyttäneille lukio-opiskelijoille. Vastaavalla tavalla on toimittu myös Kainuussa Oulun kauppakamarin teollisuusvaliokunnan, Kajaanin kauppakamariosaston sekä MAOL Kainuu ry:n kanssa.

Yhteistyön ajatuksena on viestiä nuorille matemaattis-luonnontieteellisten aineiden tärkeydestä ajatellen jatko-opiskelumahdollisuuksia ja ajatellen mahdollisuuksia työskennellä tulevaisuudessa teollisuudessa. Kokemukset stipendikesätyöjaksoista ovat olleet erittäin hyviä ja kouluissa on kokemuksista keskusteltu kesänkin jälkeen ja sitä kautta asia on voitu jakaa laajemmin lukiokavereiden keskuudessa.

Huoli perustaitojen osaamisesta - satsausta tarvitaan

Elinkeinoelämä on huolestunut erityisesti matematiikan perustaitojen puutteellisuudesta. Edistämistoimia ja yhteiskunnan satsauksia näiden haasteiden voittamiseksi on lisättävä reilusti. Lyhyet ja moninaiset projektit ovat vuosien mittaan olleet ansiokkaita, mutta nyt tarvitaan jotain isompaa ja vaikuttavampaa ponnistusta sekä kansallistakin huomiota asialle. Tilanne ei ole ruohonjuuritasolla lähellekään niin hyvä kuin eri osaamistasomittauksista voi saada kuvan.

Stipendinuoret

Stipendikesätyöpaikka on 1-2 kuukauden mittainen. Stipendikesätyöpaikat järjestetty Oulun seudulla Kemira Oyj:lle, Fermion Oy:lle, Nokia Siemens Networksille, PKC Group Oyj:lle ja PVO-Vesivoima Oy:lle. Stipendillä palkitut nuoret ovat Joonas Kähkönen (Oulun Normaalikoulun lukio), Sami Laine (Kempeleen lukio), Olli Pöykiö (Muhoksen lukio), Hetastiina Haapakoski (Madetojan musiikkilukio), Samuli Lehto (Laanilan lukio), Tero Syrjä (Oulun Lyseon lukio). Kainuun stipendikesätyöpaikalla palkitut nuoret ovat Minna Särkiniemi ja Tuukka Mankinen (Kajaanin lukio), sekä Anni Mykkänen (Suomussalmen lukio). Stipendikesätyöpaikat järjestettiin Kainuun Energia Oy:lle, Metso Oyj:lle ja Stora Enso Oyj:n Oulun tehtaalle.

Oulun kauppakamari toivottaa palkituille nuorille mielenkiintoista ja innostavaa kesää!

Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen, Oulun kauppakamari, 0400-682403

 

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje