Huhtikuu 2009
Vientinyrkki.fi kokoaa vientiosaajat Oulun läänissä

Oulun kauppakamari on vahvasti mukana uudessa Vientinyrkki.fi nettisivustossa, jossa esitellään kootusti alueen vientiosaajat. Myös messut ja vientiin liittyvät tapahtumat listataan. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa alueen yritysten vientikauppaa. Oulun kauppakamarin alueella on vain reilu sata firmaa, jotka harjoittavat vientiä.

Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun kauppakamari ja Ouluseutu Yrityspalvelut ovat yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun seudullisten elinkeino-organisaatioiden kanssa lähteneet rakentamaan tiiviimpää yhteistyötä viennin edistämiseksi alueillamme. Toimintaa on kanavoitu muodostetun KV Ryhmän kautta.

Vientiyritystemme määrä on pysähtynyt n. 115 yritykseen, joilla vuotuinen vienti ylittää 16 700 euroa vuositasolla. Haluamme edistää vientiyritysten verkostoitumista, yhteistoimintaa ja aktivoida alueemme yrityksiä vientiin. Keinoina alkuvaiheessa on edistää vientimarkkinoiden tuntemusta, helpottaa vientiosaamisen löytämistä, sekä madaltaa kynnystä vientiin.

Nettisivustoon kerätään läänistämme potentiaaliset vientiosaajat. Näitä osaajia ovat personoidut konsulttitoimistojen edustajat, yrityksistä löytyvä vientiosaaminen jota voidaan jakaa kokemusten muodossa tai myydä ulos sekä julkiset vientiin liittyvät tahot. Toisaalta yhteistoimintaa eri seutujen toimijoiden kesken on tarkoitus entisestään tiivistää liittyen kv messuihin, fact finding-matkoihin ja vientirengastoimintaan.

Tavoitteena on, että seutukuntarajoja vientiponnisteluissa madalletaan, ja eri toimijoiden keskinäinen työnjako ja yhteistoiminta olisi nykyistä laajempaa. Esimerkiksi yksittäinen yritys Kainuusta tai Oulun eteläisestä voisi siten osallistua Raahen seudun toimijoiden organisoimaan metallialan messumatkaan. Tai Oulun seudun matkailuyritys voisi mennä mukaan Koillismaan matkailuyritysten bench marking matkaan ja niin edelleen. Vientimarkkinoilla yhteisillä resursseilla saadaan enemmän aikaan.

www.vientinyrkki.fi

« Takaisin

Oulun

kauppakamarin

sähköinen uutiskirje